1 2 3 4 5

Вести



54 милиона динара за Општу болницу Панчево

Панчевачка болница у којој се лече пацијенти из Јужног Баната, од Порајинског секретаријата за здравство, добила је 54 милиона динара за обнављање опреме и куповину нових апарата који ће омогућити бољу дијагностику и квалитетније лечење.

Захваљујући Покрајинском секертаријату за здравство, који сваке године издваја одређена средства као би се купили нови апарати и неопходна опрема, ове године Општа болница је добила 54 милиона динара.

Планирамо да купимо ултразвучни апарат за Очну болницу са којим се оперише катаракта са којим смо смањили листе чекања а сада ћемо радити на много бољем апарату у Очној болници, који није обновљен 16 година. Један гастроскоп два колоноскопа, светло у операционој сали за гинекеологе, нови дванаестоканални апарат. Одљење транфузије у Општој болници такође је добило апарат који ће омогућити брзу дијагностику и добијање резултата, са којим јако брзо добијате параметре хемостазе и показује резултат колко ће те крви да добијете.

Панчевачка болница добила је и два апарата за анестезију и још један ултразвучни апарат за одељење Радиологије. Оно што је јако важно је континитет јер сваке године захваљући новцу који добијамо од Покрајине имамо могућност да обнављамо апарате и купјемо нове које до сада нисмо имали, закључила је ПР Опште болнице, докторка Слађана Ковачевић.

Прилог можете погледати ОВДЕ

ИЗВОР: РТВ ПАНЧЕВО, 12. 04. 2023. год.