1 2 3 4 5

ВестиАмбуланта која се бави терапијом бола у Општој болници Панчево

Бол не треба трпети, већ је неопходно наћи узрок и лечити га, истиче докторка Биљана Гавриловић специјалиста за терапију бола у Општој болници. Због тренутне ситуације са ковидом 19 амбуланта ради смањеним капацитетом.

Бол се јавља се готово код свих болести и повреда. То је заштитни механизам чија је функција има за циљ да сигнализира организму да постане свестан опасности и реагује како би уклонио болни надражај. Бол не треба да се трпи већ да се потражи помоћ лекара.

У Општој болници Панчево постоји амбуланта која се бави терапијом бола. Нажалост због ситуације са корона вирусом велики број лекара лечи пацијенте од ковида 19. Докторка Биљана Гавриловић анестезиолог и специјалиста за терапију бола помаже пацијентима да открију узрок бола и да га отклоне. Примена лекова у терапији бола је велика. Проблем је најчешће у контроли хроничног бола када је употреба лекова неконтролисана и дуга, па више ефекта. Зато је важно дијагностиком открити узрок бола како би пацијент добијао адекватну терапију и отклонио бол.

Прилог можете погледати ОВДЕ

Извор: РТВ Панчево, 29.1.2022.