1 2 3 4 5

ВестиЗбог Ковид инфекције два пацијента на болничком лечењу

Последњих недеља повећан је број пацијента код којих је потврђен Ковид -19. Појавила се подваријанта омикрона, названа Ерис. На инфективном одељењу Опште болнице Панчево за сада су два пацијента.

„За сада нису тешки симптоми и надам се да ће тако и остати. То су пацијенти који имају хроничну болест и они би били хоспитализовани и да имају грип .За сада су само два пацијента, а ако буде потребно увешћемо додатне мере као што су ношење маски и обустављање посета. Ковид се вратио, наравно спорадично не у оној мери којој смо имали . Симптоми су главобоља , повишена температура , гушобоља бол у мишићима , малаксалост имамо цревне инфекције и то за сада протиче све лагно. Тестирање се врши у амбуланти изабраног лекара. Доста људи је прележало ковид, велики број људи је вакцинисан а суграђани се интересују за бустер дозе које треба да побољшају заштиту од ковида “, истиче др Слаћана Ковачевић, ПР ОБ Панчево.

Тестирање на Ковид- 19 обавља се у свакој амбуланти код изабраног лекара, а на шалтеру треба напоменути симптоме.После тестирања уколко је резултат позитиван пацијент се упућује у изолацију .

Прилог можете погледати ОВДЕ

Извор: РТВ Панчево, 19.09.2023.