1 2 3 4 5

ВестиУз помоћ СХМП И ОБ Панчево храбра мајка породила се у аутомобилу

Сандра Младеновић из Качарева никада неће заборавити свој други порођај. Девет дана пре термина на свет је донела прелепог дечака Андрију, тешког 3 килограма и 600 грама и дугачког 50 центиметара. Андрија је толико био нестрпљив да упозна родитеље, да их је изненадио на путу до болнице.

Сандра се породила у породичном аутомобилу 20. фебруара, 48 минута пре поноћи. Порођај је протекао без проблема уз херојску помоћ супруга, Милоша Ђукића, а беба и мајка сада се налазе у породилишту Опште болнице Панчево, где их је посетила екипа „Панчевца”.

– Касно увече сам добила болове. Пет минута пре 23 сата пукао ми је водењак и одмах смо кренули ка болници. Мислила сам да ћу имати довољно времена, међутим кад сам осетила да је беба у каналу, супруг је зауставио ауто са стране, позвао Хитну и помогао ми око порођаја. Када је прихватио Андрију ставио га је на мене, покрио нас пеленом и јакном и сачекали смо Хитну, присећа се за Панчевац Сандра Младеновић.

Екипа хитне стигла је у року од пар минута и затекла прелеп призор.

– Андрија је рођен у 23 сата и 12 минута, а до пола дванаест смо стигли у болницу, где су пресекли пупчану врпцу, прегледали нас и урадили све остало што је потребно. Похвалила бих екипу панчевачке хитне помоћи и медицинске раднике у породилишту који су нас дочекали. Сви су реаговали брзо и професионално и допринели да се осећамо сјајно и поносно, посебно бабице. Иначе овде је особље дивно, јако лепе успомене имам и од пре две године и два месеца када сам овде родила ћеркицу, наводи Сандра.

У ноћи 20. фебруара у породилишту су били дежурни доктори Михајло Новаков и Милош Матовић и бабице Александра Илкић и Ивана Дабић, а родитељима су сви честитали на храбрости.

– Могу да кажем да се нисам уплашила, није ми било баш све једно, али сам успела храбро да се изборим са ситуацијом. И ћеркицу сам родила природним путем. Супруг се није успаничио, био је прибран и све је одлично прошло. Андрија је заплакао одмах. Плакао је око минут и по, а онда се умирио и само је гледао, није заклопио окице док није стигао до болнице. Ово ће мени и супруго остати у као лепо искуство и успомена за за препричавање за цео живот. Породица је била забринута за нас, али кад су чули да је све у реду није било краја срећи и почело је славље, каже поносна мајка.

Будућим мајкама Сандра поручује да се никако не плаше порођаја. „Само храбро, прибрано и полако” каже она и доадје да страх може само да их спутава и успори. У животу увек треба бити храбар!

ИЗВОР: https://www.pancevac-online.rs/251766/zivot-pise-prelepe-price-procitajte-iskustvo-hrabre-mame-sandre-koja-se-porodila-u-kolima/?fbclid=IwAR26F8OtwhD1BPzmzh9I7vpa2NYYj1Tjs-QhkcLGEI6Pji_-RCix8-l1i0c