1 2 3 4 5

ВестиУ Општу болницу Панчево стигао најсавременији апарат

Најсавременији стуб који се користи прилком операција код ортопедских повреда недавно је стигао у Општу болницу Панчево. Примена овог стуба омогућава операције колена са минимално инвазивним методама.

На Одељењу ортопедије Опште болнице Панчево пре неколико година почеле су да се раде операције колена када се камером улази у колено и мање инвазивном методом оперише. Нов стуб за артроскопије већ се примењује у хируршкој сали Опште болнице Панчево. Колко је то значајно објаснио је начелник Одељења за ортопедију и трауматологију др Михајло Митровић.

„Успели смо да набавимо још један апарат за артоскопије, ми смо пре пар година почели да радимо операције на коленима, где се камерама улази у колено што је мање инвазивна метода. Раде се лигаменти, менискуси, кост, хрскавица. Ми смо имали стари стуб који смо делили са другим одељењима. Пре око два месеца добили смо нов најсавременији стуб четири К и то ће нам олакшати и побољшати рад и побољшати квалитет услуге. Ортопедија је јако зависна од апарата, од машина, бушилица то је раније био јако велики проблем јер су ти инструменти и апарати изузетно скупи. На нашу срећу и срећу пацијената уз велику помоћ менаџмента Опште болнице Панчево набавили смо готово све", истакао је др Михајло Митровић начелник Одељњa ортопедије и трауматологије.

Повреде најчешће настају код спортиста или приликом наглих покрета када дође до увртања ноге, може доћи до повређивања или кидања менискуса. Такође старењем долази до трошења менискуса, чак и услед прекомерне тежине и пренапрезања може доћи до повређивања.

Прилог можете погледати ОВДЕ

Извор: РТB Панчево, 13.09.2022.