1 2 3 4 5

ВестиСрећан Бадњи дан и Божић!

Рођење Богочовека Исуса Христоса довело је до преображаја људског света и дало смисао овоземаљском животу. Христово учење води нас на пут Спасења, дајући нашем рођењу пуну садржину. Празник рођења Богомладенца нас подсећа на његов скроман живот, од рођења у Витлемејској пећини до пута Страдања, који је постао путоказ развоја рода људског у претходна два миленијума.

Стога је изузетно важно да, славећи овај празник, нађемо времена за наше најближе, да поделимо заједничко бреме и тако учинимо наше животе лепшим и садржајнијим. У српском народу сачувани су, кроз векове борбе за духовни опстанак нашег рода. Ми смо дужни да, најмање толико, пренесемо на генерације после нас. Христов пут је светионик и за данашње време, у ком су медицинари посебно изложени тешким условима рада, опасности од заражавања и оболевања. Ја сам поносан на вашу жртву, коју стоички подносите у претходне две године.

Овом приликом вам желим срећан Бадњи дан и Божић, да проведете поред ваших најмилијих, у нади да ћемо следећи Божић дочекати у бољим условима, те да ће ова пандемија постати прошлост! Чувајте себе и ваше најдраже!

Мир Божји- Христос се роди!

Др Слободан Овука директор ОБ Панчево