1 2 3 4 5

ВестиБазаром здравља у Народној башти обележен Међународни дан сестринства

Као и сваке године до сада, настављамо традицију обележавања Међународног дана сестринства. Окупили смо се у најлепшем градском парку Народној башти како бисмо промовисали нашу професију и истакли значај наше струке у здравственом систему.
Како медицинске сестре и техничари имају непроценљиву улогу у очувању и унапређењу здравља становништва, омогућили смо нашим суграђанима превентивне прегледе, делили корисне здравствене савете, пропагандне материјале као и занимљиве поклоне, а све у циљу подизања нивоа здравствене информисаности, промоције здравља односно превенције болести.

Захваљујући феноменалној сарадњи Опште болнице Панчево, Дома здравља Панчево, Завода за јавно здравље, Општинског савеза медицинских сестара и техничара Панчева као и Медицинске школе „Стевица Јовановић" овај дан је протекао у предивном расположењу.

И овим путем желим да честитам Дан сестринства свим нашим колегама и колегиницама у нади да ћемо и даље неговати колегијалност и што је најбитније задржати све оне врлине које дефинишу морални лик медицинске сестре-техничара.

Струковна медицинска сестра Маја Шобот
Главна сестра Опште болнице Панчево


10.5.2024.