1 2 3 4 5

ВестиФактори ризика за меланом

Меланом представља облик рака коже. Неки људи имају већи од просечног ризика да неки младеж постане канцерогена лезија и развој у меланом.

Рођење са са великим младежа. Ове врсте младежа се зове конгенитални невуси. Код новорођенчета, такви младежи су класификовани као велики ако су већи од 2 инча (5 цм) у пречнику. Чак и овако велики младеж ретко постаје канцероген и готово никада пре него што дете дође у пубертет.

Ако постоје необични младежи. Младежи који су већии од неког другог заједничког младежа и неправилног облика су познати као атипичне (дисплазичним) невуси Они имају тенденцију да буду наследни. И често имају тамно браон центре неравне границе.
Особе које имају већи број младежа. Имају више од 50 обичних младежа на телу указује на повећан ризик од меланома. Две новије студије имју додатне доказе да ће број ваших младежа предвидети ризик од рака. Једна је показала да људи са 20 или више младежа на рукама су у повећаном ризику од меланома. Други је показао однос између броја младежа и ризика од рака дојки код жена.
Особе које имају породичну историју меланома. Неке врсте атипичних младежа могу довести до генетског облика меланома.

Извор: http://simptomi.rs/index.php/centar-za-zbrinjavanje-i-negu-rana/7583-faktori-rizika-za-melanom