1 2 3 4 5

ВестиИскуство маме из Панчева која је на порођај дошла нашминкана и са фризуром: 'Свака жена која рађа је краљица'

Сматрам да је свака жена која рађа краљица, било то природним путем или царским резом. Сваки порођај је један јако диван и посебан тренутак за жену која ствара нови живот и мења ствари са пуно муке, труда и одрицања.

Мој порођај је и овог пута протекао природним путем у Панчевачком породилишту. Породио ме је доктор Плећаш, један јако диван човек, одговоран пре свега. Све, али све похвале за његов рад и труд! Наравно, ту су биле и бабице које су фантастичне, па да вам укратко испричам.

Трудноћа је била уредна, користила сам утрогестан и пар пута прогестерон, али све у свему било је океј. Дошао је и тај дан, среда 05.02.2020. године. Ујутру, по договору за контролу, дошла сам у болницу. Установљено је да сам отворена три прста и, по савету лекара др Плећаша, остављена сам на одељењу. Укључена ми је, ја ћу бити слободна да назовем 'пробна индукција', да проверимо како ћу реаговати. Ако се ништа не деси, сутра ујутру опет исто, па у петак коначно да ме породе са индукцијом. Након тог примања, мало касније, негде око 14 ч урађен је поновни цтг, где су контракције биле као 'врата'. Имала сам болове, али сам се шетала стално, кружила боковима... Тако ми је било лакше. У три и двадесет ми је пукао водењак, а онда је уследило шминкање. Наравно, понела сам већ све у породилиште. Док трају контракције кружим куковима, чим стану следи шминкање, поправка шминке коју сам нанела у 6:00 ч, која је већ избелдела. У 16 ч увели су ме у припрему, одрадили ми цтг, дали клизму и док је све то трајало, контракције су биле све јаче, али подношљиве. План је био да дође и анестезиолог да примим епидурал, али је каснио. У 17:15 ч су ме увели у порођајну салу. Мало сам се шетала, па је дошао мој лекар. Прегледао ме у 17:25ч. Покушала сам да сиђем са стола, али сам осетила да је порођај кренуо, осмехнула сам се и рекла доктору да се порађам. Он је изашао на тренутак, а бабица која је била ту са мном је пришла да ме порађа. И тако је све кренуло - породила сам се у 17:35 ч и све је добро прошло. Поцепала сам се, ушили су ме, али се све издржи. Анестезиолог није стигао на време, тако да сам се породила без епидурала, али сам издржала и овог пута.

Велики поздрав свим женама! Драге моје, верујте ми да шминка и фризура дају жени неку моћ, и тај осећај да си сређена и лепа даје ти снагу за тај чин! Осећај је невероватан.Све долази из главе, само полако, позитивно и биће океј. Велики поздрав свим мама које чекају на овакав тренутак. Надам се да има још жена које ће изгледати посебно за свој најлепши дан.

Мама Александра

Извор: https://www.yumama.com/vasa-prica/37066-iskustvo-mame-iz-panceva-koja-je-na-porodjaj-dosla-sa-sminkom-i.html?utm_source=facebook&utm_medium=feed&utm_campaign=Yumama&fbclid=IwAR21J1pCueaQXl6ZnfQ7w_ACZ7_dY70ineBMp-ciyXKScW9GGz90jrAasGA