1 2 3 4 5

ВестиОпштој болници Панчево тренутно 107 оболелих од корона вируса на лечењу, а било их је и до 180.

У Јужном Банату мање је оболелих од корона вируса него пре две недеље У Општој болнице Панчево тренутно се лечи 107 пацијената а било их је и 180 на кисеоничној потпори налази се 38 људи.
Последњих недељу дана у Општој болници Панчева бележи се више отпуста него пријема. Зато је трећи спрат Интерног одељења испражњен и спрема се за редован пријем пацијената у зеленој зони.

"Неће трећи спрат бити много празан, он ће се већ попуњавати интернистичким пацијентима, то је оно што више волимо сви и да радимо. А и да људи који имају друге болести осим ковида могу да дођу до интернисте у овом случају.
Уколико се тај тренд настави наредних пар недеља, онда бисмо можда могли цело Интерно да вратимо у своју нормалну фукнцију." изјавио је директор Опште болнице Панчево, др Слободан Овука.

У Јужном Банату тренутно 1800 активних случајева оболелих од корона вируса, почетком месеца било је око 4500. Лекари сматрају да је пад оболелих допринела повећана вакцинација становништва у Панчеву. Има довољно свих вакцина и три вакционална пункта који раде свакога дана од 8 до 20 часова.

Лекари саветују да сви који нису то учинили, искористе ово затишје и то учине. Засад најсавеснији у јужнобанатском округу су мештани Опова, где је вакцинисано 60% становништва.

Више о овоме погледајте ОВДЕ

Извор: РТС прилог, Горан Јовичић
датум: 2.12.2021