1 2 3 4 5

ВестиОпшта болница Панчево: „Од короне се лечи 140 пацијената"

Због повећаног броја оболелих од Ковида-19 који захтевају болничко лечење, поново се на првом спрату Интерног одељења Опште болнице Панчево лече пацијенти оболели од овог вируса. Тренутно је 140 пацијената.

„По ко зна који пут због ширења вируса Ковид-19, Грудно и Неуролошко одељење панчевачке болнице постало је ковид одељење. Ту се збрињавају пацијенти који захтевају кисеоничку терапију. Број оболелих од овог вируса свакодневно се повећава, а тренутно на болничком лечењу је око 140 пацијента", рекла је др Слађана Ковачевић, ПР Опште болнице Панчево.

„Тренутно је у Општој болници Панчево хоспитализовано око 140 пацијената, 8 пацијената на „high-flow" подршци и 5 интубираних, односно на респиратору. Слика пацијената је тешка и средње тешка и то су пацијенти који захтевају кисеоничку потпору. Први спрат Интерног одељења измештен је на трећи и четврти спрат Интерног одељења. Први спрат заузимају пацијенти на интезивној или полуинтезивној нези", рекла је Слађана Ковачевић дoктор специјалиста урологије, ПР Опште болнице Панчево.

„Ковид не познаје године, од овог вируса обољевају и млади и стари, док су последњим таласом обухваћена и деца. ПР Опште болнице Панчево докторка Слађана Ковачевић додаје да су на болничком све старосне групе".

„Немамо изражено млађе или старије, али оно што могу да кажем да су углавном невакцинисани они који заврше на кисеонику и да имају тежу клиничку слику. Онај који је оболео, а вакцинисан је, могу слободно да кажем, има лакшу клиничку слику", рекла је др Слађана Ковачевић.

Вакцинација против Ковида-19 обавља се сваког дана у апотеци „Хигија“ која се налази у улици Милоша Обреновића од 2 до 4 у периоду од 8 до 20 сати.

Прилог можете погледати ОВДЕ

Извор: РТВ Панчево
датум 24. септембар 2021.