1 2 3 4 5

ВестиУ ковид болници у Панчеву последњих дана више отпуштених него примљених пацијената

Директор Опште болнице у Панчеву др Слободан Овука у Палати Србије 20. априла изјавио је да се у панчевачкој ковид болници налазило 159 пацијената заражених корона вирусом од којих су два на респиратору са средње тешком и лакшом клиничком сликом, али да су сви стабилно и добро.

На конференцији за новинаре која је одржана у Палати Србије у Београду др Слободан Овука, директор Опште болнице Панчево изјавио је да је добро то што је претходних неколико дана било више отпуштених него пријема нових пацијената. Рекао и да су пацијенти заражени корона вирусом смештени у новом објекту болнице у Панчеву који је отворен после реновирања и у коме постоје максимални услови за рад.

„Немамо инфицираних здравствених радника. Од почетка смо схватили озбиљно ову ситуацију, имамо довољно заштитне опреме, нико од особља није био у прилици да уђе у црвену зону без заштитне опреме и едукације", рекао је директро, др Слободан Овука.

Он је навео да има довољно елемената да будемо задовољни тренутним стањем, али и да нема опуштања.
Додао је да је та болница добила још пет респиратора који ће остати трајно у тој установи и тиме олакшати њен рад у будућности када се заврши пандемија вируса корона.

Др Слободан Овука, директор Опште болнице Панчево навео је да у тој болници има пацијената и који нису из Панчева и нагласио да се према свима једнако поступа без обзира на адересу пребивалишта, верску и националну припадност.

Према податцима које је изнео Кризни штаб са сузбијање Ковид 19 вируса у Општој болници Панчево 24. априла 2020 године налази се 115 пацијената.

Извори:
pancevo.mojkraj.rs
20.4.2020.