1 2 3 4 5

ВестиЕпидемиолошка ситуација повољнија, тренутно шест хоспитализованих, болница занавља опрему

Eпидемиолошка ситуација Ковид-19 је повољнија и број хоспитализованих се смањује.

„Ми тренутно имамо 6 пацијената на Инфективном одељењу, један је на кисеоничној потпори. Ипак истичем да требамо бити опрезни. Са топлим временом сви смо се некако опустили и не носимо маске, али остала је препорука да је носимо. Ипак у здравственим установама за све пацијенте маска је обавезна,"каже др Слађана Ковачевић, начелник Одељења урологије и ПР Опште болнице Панчево.

Пуним капацитетом ради оперативни програм Опште болнице Панчево, а прегледе лекара специјалисте пацијенти завршавају у року од месец дана.

„Функционисали смо и у Црвеној и Зеленој зони, тако да постоји повећан број прегледа и интервенција али моје колеге успевају да постигну све. Специјалистички центар ради у пуном капацитету, све амбуланте раде, преко зиса се заказују прегледи и не постоје листе чекања. Осим за неке најтраженије прегледе попут кардиолошких, ендокринолошких, можда гастроскопије и колоноскопије. Али све функционише неометано без икаквих потешкоћа. Такође операциони блок фукнционише нанормалније, ради се и елективни и малигни програм."

Покрајински секретеријат за здравство издвојио је преко 80 милиона динара за куповину нових медицинских апарата намењених Општој болници Панчево.

Захваљујући овим новим апаратима дијагностика ће бити бржа и прецизнија. Средствима које је обезбедила Покрајинска влада биће купљен ултразвучни апарат за кардиологију са две сонде, као и нови ултразвук за абдоминалну хирургију. Куповином апарата за интраоперативно спашавање крви по први пут ће бити могуће да се у току операције крв преради и пласира пацијенту.

Прилог можете погледати ОВДЕ

Извор: РТB Панчево
датум: 23.5.2022.