1 2 3 4 5

ВестиКовид пацијенти у Интернистичком блоку

У Општој болници Панчево и у реконструисаном Интернистичком блоку примаће се ковид пацијенти. Тренутно у нашој болници лежи 100 пацијента, који нису сви из Панчева.

Због епидемиолошке ситуације изазване ковид вирусом у болници се прелази на другачији режим рада. Биће примани хитни случајеви али ником неће бити ускраћена неопходна лекарска помоћ- истиче директор др Слободан Овука.

Захваљући доброј организацији Менаџмента Опште болнице на време је реновиран део Инфективног одељења где је спроведен после више деценија и централни кисеоник и оспосебљене постеље за најтеже ковид пацијенте . Од ковида 19 у нашој болници тренутно се лечи сто пацијента а од уторка и Интернистички блок биће припремљен за примање ковид пацијената.

„Ми крећемо са примањем ковид пацијената у нови Интернистички блок. Прелазимо на режим рада хитних случајева и малигних обољења, неће ником бити ускраћена помоћ, оперисаћемо хитне случајеве оно што је малигно, жене ће се нормално прађати као и до сада у Панчеву.Сви пацијенти који буду имали неуролошке, кардиолошке проблеме биће збринути. Једино ћемо да смањимо хладне операције сада морамо да све капацитете посветимо борби против ковида. Морамо да сачувамо животе људи па ће мо морати као и раније да направимо листе чекања као за дијагностичке меоде", рекао је др Слободан Овука.

У ковид систем у панчевачкој болници враћено је и ОРЛ одељење, Инфективно, старо грудно, први, трећи и четврти спарт Интерног блока. Хемодијализа остаје на другом спрату и имаће улаз кроз зелену зону посебним лифтом док ће ковид пацијенти ићи лифтом који је означен као црвена зона и неће се сретати.