1 2 3 4 5

ВестиНема смањења броја операција у Општој болници Панчево, нови апарати пристижу

„Поред хитних хируршких интервенција свакога дана у Општој болници Панчево, ради се редовним програмом. Ни током лета нема смањења. Без обзира што је време годишњих одмора радимо пуном паром“, истиче специјалиста и начелник урологије др Слађана Ковачевић ПР Опште болнице Панчево

„Борница ради устаљеним темпом без обзира на обим посла, радимо пуном паром неометано, временским приликама и тренутним периодом годишњих одмора. Све функционише устаљеним режимом, пријемно- ургентна служба, специјалистички центар, операциони блок. Оперативни програм фукницонише регуларно за разлику од неких ранијих периода, лети више не смањујемо обим рада. Данас у склопу савремене медицине и тренда који она намеће, оперативни програм се не смањује без обзира на прилике“, каже специјалиста и начелник урологије др Слађана Ковачевић, ПР Опште болнице Панчево.

Захваљујући Министарству Здравља Републике Србије, Покрајинској Влади и уз подршку Управе Опште болнице Панчево, поред скенера, кардиолошкох ултразвука последње генерације, бројних апарата набављена су и два нова апрата за Очну болницу која омогоућавају ефикасније обављање прегледа односно утичу на скраћење листе чекања на операцију катаракте. /br>/br> Уз набавку нове, увелико се користи новонабављена опрема на одељењу Урологије./br> „Сукцесивно пристижу апрати, како се завшавају правни процеси набавке. Апарати су досад редовно стизали. Сваким доласком апарата објаснићемо чему служи и на који бенефит можемо рачунати, ми лекари и они које лечимо који су нам и најбитнији“, објашњава специјалиста и начелник урологије др Слађана Ковачевић, ПР Опште болнице Панчево.

. Општа болница Панчево може да се похвали да се на операције кука чека до месец дана и да наша болница прима пацијенте из других градова где су листе чекања операција кука прилично дуге.

Прилог можете погледати ОВДЕ

Извор видео прилога: РТВ Панчево
датум: 3.8.2023.