1 2 3 4 5

ВестиПројектом НИС-а обухваћено 40 здравствених устаноава широм Србије

У породилиште Опште болнице Панчево захваљући пројекту Зајединци заједно под слоганом „Да се нове наде роде“ коју спроводи компанија НИС стигла је најсавременија опрема, ултразвучни апарат и порођајни сто чија је вредности 15 милона динара. Представици компаније НИС и Градоначелник Панчева Александар Стевановић обишли су породилиште.

Захваљући пројекту који спроводи компанија НИС „Заједници заједно“ у панчевачко породилиште стигла је најсавременија опрема, ЦТГ ултразвучни апарат и порођајни сто чија је вредност 15 милона динара. У жељи да поспеше наталитет и пруже свакој беби једнаку прилику да здраве дођу на свет под слоганом „Да се нове наде роде“ представици компаније НИС и Градоначелник Панчева Александар Стевановић обишли су породилиште. Директор Опште болнице Панчево доктор Слободан Овука истакао је колико је ова опрема значајна за породилиште.

„Ова опрема је високо суфистицирана ми сви знамо колико НИС улаже у нашу заједницу али овај пројекат је посебан по томе што ми захваљући једном савршеном ултразвучном апарту и апарату за кардиотокографију пратимо живот бебе још у мајчином стаомаку и таква опрема омогућава да на време уочимо одређене аномалије плода и на време реагујемо, односно завршимо порођај када је то неопходно. И зато је овај пројекат јединствен јер пре рођења и живота на планети, нашој земљи ми имамо могућност да грешку сведемо на мининмум. Зато желим да захвалим и компанији НИС и Граду Панчеву који су препознали важност оваквог пројекта", рекао је Др Слободан Овука директор Опште болнице Панчево.

„Стално улагање у заједницу један је од приоритета компаније НИС и најважнији програм друштвене одговорности. Деца која се рађају у нашој болници представлају срце наше будућности и зато је овај пројекат од посебног значаја", истакао је Светозар Еремић главни инжењер за поузданост у Блоку прерада.

„Због тога смо поносни и захвални што смо имали прилку да набаваимо ову опрему која ће допринети унапређењу установе кроз рад људи тако и наших будућих мајки и очева. И са жељом да се роди што више беба, свесни смо чињенице да је питање натеалитета и пројекта смо спровели под слоганом „Да се нове наде роде“ и посветили унапређењу репродуктивног здравља. У Панчеву је до сада уложено преко 150 пројеката. Компанија НИС и Локална самоуправа имају успешну сарадњу пуних 14 година", истакао је градоначелник Александар Стевановић и додао да је ово ипак најважнији спроведен пројекат јер се односи на рађање наше деце.

„Када видим ова два феноменална апарта и сто који је најмодернији који може да се нађе на тржишту и олакша како рад запосленима тако и будућим мамама. Велика зхвалност НИСУ-У, поменуто је да НИС и Град Панчево сарадују од 2009 године од почетка пројекта -Заједници Заједно- и сарађујемо до сада на 153 које је НИС подржао у протеклих 14 година на територији Града Панчева и уложио у пројекте за Панчево 212 милиона динара. Рађање наше деце је најважније и из тог разлога је овај пројекат најбољи који смо до сада реализовали."

Пројектом НИС-а обухваћено 40 здравствених устаноава широм Србије . У Јужном Банату сваке године се роди око 1400 беба надамо се да ће нова опрема омогућити да се још више „Нових наде роде“.Прилог можете погледати ОВДЕИзвор: РТВ Панчево
датум: 8.7.2023.