1 2 3 4 5

ВестиНови апарати за Дечије интерно одељење, Oпште болнице Панчево

Упорност, истрајност и вера били су довољни да Ненад Мишчевић и Радован Перовић из Старчева пешице стигну до Острога и укључе у своју акцију све хумане људе и прикупе преко милион и по динара за куповину нових апарата за Дечије интерно одељење Опште болнице Панчево.

Два ЕКГ апарата, пулсни оксиметар, инфузиона пумпа и многи други апарти потпомогнуће дијагностику и лечење наше деце, директор Опште болнице Панчево доктор Слободан Овука захвалио се овим хуманим људима.

„Ово је један диван пример у ком је обједињена брига у духовном и физичком смислу и да се на једнинствен начин, на који је ова акција спроведена, помогне, прикупи новац и купи опрема. Да се на један узвишен и духован начин бринемо о здрављу најмлађих", рекао је директор Опште болнице Панчево, др Слободан Овука.

„Морам да се захвалим нашим пријатељима Ненаду и Радовану због подвига који су извели и мотивисали многе људе да помогну. Ми сада располажемо са новом опремом, дошли смо до тога да старо не можемо поправљати а ово ново ће нам много значити", рекао је др Слободан Продановић, педијатар, начелник Дечијег интерног одељења и помоћник директора за интернистичка питања.

Скромни али веома задовљни што су постигли свој циљ и како кажу направили свој поледњи корак ка остварењу циља.

„Послењи корак нашег путовања дугог 450 км и свакако најсрећнији. Надам се да смо успели да покажемо да је права наша суштина да служимо, помогнемо и на тај начин долазимо до личних испуњења. Показује да је све до нас", рекао је Ненад Мишчевић.

„Осећам се феноменално све за нашу децу и захваљујем се свим људима и породицама које су помогле", рекао је Радован Перовић.

Захваљући новим апаратима Дечије интерно одељење Опште болнице Панчево, сада има нове савремене уређаје који су им неопходни у свакодневном лечењу наше деце. Како Ненад рече не смемо да заборавимо да је наша сврха да помажемо другима и да нас то чини срећним.

Више о подвигу наших хероја и хероја наше деце и опреми коју су нам донирали можете погледати ОВДЕ
Извор: РТВ Панчево
датум: 26.10.2023.