1 2 3 4 5

ВестиМатео Чижик прворођена беба у панчевачком породилишту

Градоначелник Панчева, Александар Стевановић, уручио је златник мајци прворођене бебе у 2023. години, Бојани Чижик из Ковачице.

Мали Матео Чижик, рођен је 1. јануара у 3 сата и 15 минута, док се друга беба родила у 18 и 30.

Град Панчево наставља традицију даривања прворођених беба и у 2023. години. Дечак Матео Чижик, тежак 3 килограма и 80 грама и дугачак 50 центиметара, рођен у 3 и 15 минута, 1. jануара, прворођена је беба у овој години.Градоначелник Панчева Александар Стевановић уручио је мајци Бојани златник.

Порођај је прошао беспрекорно захваљујући докторки Соњи, све је добро прошло. Осећај је нестваран, не знам како да објасним. Још увек ми је то све чудно, видећемо када дођем кући док се навикнемо једно на друго. Ово је вредело сваког труда и сваког бола, јер када видите бебу то је неописив осећај – рекла је Бојана Чижик, мајка прворођене бебе.

Друга беба, девојчица Ана, рођена је такође 1. јануара у 18 и 30. Мајка Драгана Јанков, каже да је од среће заплакала када је бебу узела у наручје.

Пресрећна сам, све је прошло добро. Када сам бебу узела у наручје плакала сам. Док сам се порађала нисам пустила ни глас, али када сам бебу узела у наручје од среће сам плакала. Ипак је прво дете. Утисци се још увек сређују, али све је за сада добро. Са бебом се добро сналазим, како сам се надала добро је. Тата је пресрећан једва чека да је види. Пошто нема посета још увек није био у прилици да је узме у наручје – објаснила је Драгана Јанков, мајка другорођене бебе.

Приликом посете породилишту градоначелник Панчева пожелео је све најбоље мајкама, као и да проведу угодне тренутке са својом децом.

Данас настављамо традицију коју наш град негује већ дуго да прворођену бебу дарујемо дукатом. Дете и мајка које смо данас обишли су из Ковачице Бојана и Матео Чижик и овом приликом желим да им честитам. Ове године смо имали једну малу промену с обзиром да већ четири године прворођена беба није са територије града Панчева. Од ове године дарујемо и прву бебу чија је мајка из Панчева, тако да ће и прворођена беба са територије града Панчева добила поклон – рекао је градоначелник Панчева Александра Стевановић.

Лекари и медицинско особље које су те вечери били на дежурству су др Соња Перковић Кепеци, др Бојан Кукић, бабице Мирјана Ранков и Ана Митаноски, као и педијатријске сестре Теодора Ћосић и Јелена Стоканић. У овој години рођене су укупно 4 бебе, док су се 1.јануара породиле две мајке. У току прошле године град Панчево богатији је за 1393 беба.

Прилог можете погледати ОВДЕ

ИЗВОР: РТВ ПАНЧЕВО, 03. 01. 2023. год.