1 2 3 4 5

ВестиУ панчевачкој Општој болници доста посла и за ортопеде

У панчевачкој Општој болници током викенда био је повећан број пацијената којима је била неопходна хоспитализација. Повећао се број особа са ковидом 19 који су на болничком лечењу, а током викенда доста посла било је за ортопеде због падова и саобраћајних траума.

За омикрон вирус који је један од многих мутација ковида 19 кажу да даје лакшу клиничку слику и да је веома инфективан. Ипак бројке свакодневно раст, а повећан је и број пацијената који се налазе на интезивној нези Ковид одељења Опште болнице, зато је грудно одељење поново прерасло у ковид одељење.Тренутно се у нашој болници лечи 80 пацијената од ковида 19.

Током викенда било је доста посла за ортопеде у Општој болници. Преломи су на сву срећу лакши, али је нажалост повећан број пацијената који су задобили повреде у саобраћају, истиче докторка Ковачевић. Видим да је било доста посла за ортопеде, било је доста прелома не озбиљних. Било је и саобраћајних незгода, али сви су збринути – додала је др Ковачевић.

Лекари истичу да је омикрон заразнији сој, са мање тешких случајева. Стручњаци се надају да он значи почетак краја пандемије и да ће се сви заразити, али и даље остаје тврдња да ће они који су вакцинисани боље проћи.

Прилог можете погледати ОВДЕ

Извор: РТВ Панчево, 26.1.2022.