1 2 3 4 5

ВестиТоком протеклих година активно унапређујемо опрему и рад у Служби Ортопедије са трауматологијом, Опште болнице Панчево

Током последњих седам година у Служби Ортопедије са трауматологијом Опште болнице Панчево начињени су крупни кораци у смислу унапређења рада и лечења пацијената. Уложили смо велики труд да опремимо Службу најсавременијом медицинском опремом (моторни системи, екстензиони сто, рендген апарат у операционој сали, артроскопски стуб, хируршки инструменти, полуинтезивна нега, ВАЦ систем за лечење комплексних инфекција...) и имплантатима (најсавременији имплантати за лечење прелома костију, вештачки зглобови, атроскопија зглобова...), а што нам је омогућило да брзо и ефикасно збринемо наше суграђане.

Увели смо велики број нових операција и хируршких техника, едуковали лекаре и медицинске техничаре кроз бројне курсеве у земљи и иностранству и успоставили сарадњу са еминентним лекарима из наше земље и других земаља.

Као резултат свега наведеног дуплирали смо број операција на годишњем нивоу. До 2016. године, просечан број операција у Служби Ортопедије са трауматологијом је на годишњем нивоу био 450. Постепеним повећавањем, 2022. године смо успели да достигнемо број од 1100 операција годишње.

Са поносом истичемо да смо у могућности да збринемо и најкомплексније повреде екстремитета, тако да више нисмо приморани да пацијенте упућујемо у Београд. Напредак у раду су препознали и Републички фонд за здравствено осигурање и Министарство здравља РС, који су нас унапредили у референтну установу за повреде за регион читавог Баната као и установу у којој ће се убудуће збрињавати пацијенти са јединствене листе чекања за уградњу протеза кука.
Од јуна месеца београдски осигураници са јединстевене листе чекања се оперишу у нашој установи и до сада је успешно оперисано преко 20 пацијената, са трендом даљег наставка.

Успешан рад и велики напредак су препознали и наши суграђани. Почетком 2023. године заједничком акцијом наших суграђана, привредника и невладиних организација купљене су најсавременије хируршке лампе са оптиком за ортопедску операциону салу.

Општа болница Панчево
9.10.2023.