1 2 3 4 5

ВестиЗатворен последњи пункт за ковид пацијенте

Панчевачка болница вратила се у редован режим рада, јер је затворен и последњи пункт у коме су лечени ковид пацијенти, који је ван Инфективног одељења Опште болнице. Захваљући повољнијој епидемиолошкој ситуацији оболели од короне биће лечени на Инфективном одељењу. У болници се сада раде и редовне операције, прегледе код лекара специјалиста заказује изабрани лекар преко ИЗИСА.

У Општој болници која је је више од годину дана била у ковид систему и упоредо имала зелену зону у којој су се лечили пацијенти са другим дијанозама полако се враћа у редован режим рада. Угашен и последњи пункт за ковид пацијенте који је био ван Инфективног одељења. Свака служба у панчевачкој болници има има списак где постојелисте чекања и позиваће пацијенте који су морали да сачекају због короне.

Број оболелих од короне се смањује што је охрабрујућа вест, међутим на Инфективном одељењу има и даље пацијента који се боре са корона вирусом. Важно је, истиче докторка Ковачевић, да се не опустимо и не заборавимо да вирус није ишчезао и још је у популацији, да се придржавамо мера и вакцинишемо.

Прилог можете погледати ОВДЕ

Извор: РТВ Панчево, 11.06.2021.