1 2 3 4 5

ВестиПовећан број пацијената на болничком лечењу од ковида

Број оболелих од вируса ковид 19 свакодневно расте. Др Слободан Овука, директор Опште болнице каже да је на жалост непридржавање прописаних мера допринело да је број оболелих три пута већи на болничком лечењу у Општој болници него пре две недеље.

У панчевачкој болници тренутно се лечи 127 пацијената са средње и тешком клиничком сликом.

„Без обзира на један број отпуштених пацијента, свакодневно имамо десет до петнаест пацијента које примамо са озбиљним клиничким сликама, не баш лаког здравственог стања. Апелујем на све људе да се држимо прописаних мера, јер људи очито нису свесни ситуације која се компликује из дана у дан у читавој земљи. Чим расте број оболелих, расте број заражених и умрлих, сви смо од тога уморни са ковидом се боримо 11 месеци. Трајаће још, а директно зависи од нашег понашања“, рекао је за РТВ Панчево директор Опште болнице Панчево др Слободан Овука.

Због повећаног броја пацијената ОРЛ одељење у Општој болници по четврти пут је враћено у ковид систем. Уколико буде растао број оболелих доктор Овука каже да ће поново нека одељења бити враћена у ковид режим.

Он наглашава да су здравствени радници на измаку снага, да се и они разбољевају. Потребно је да што већи број грађана вакцинише како би се створио колективни имунитет и како би се коначно стало на пут ширењу вируса ковид-19.

Извор: Панчево МОЈ Крај, четвртак, 4. март 2021.