1 2 3 4 5

ВестиНови ултразвучни уређај у панчевачкој болници

У панчевачку болницу стигао је нови ултразвучни апарат. Нови ултразвук је око 20 000 долара вредна донација САМА (Serbian American Medical Association). Апарат ће бити смештен на радиологији Опште болнице Панчево и на њему ће се први прегледи обавити већ у понедељак.

Одељење радиологије панчевачке болнице нови УЗ апарат није добило већ пет година.

„Апарат је квалитетан и свакако да ће свим нашим пацијентима, а ми покривамо око 300 000 људи, користити за прецизну и квалитетну дијагностику”, рекао нам је директор панчевачке болнице др Слободан Овука.

САМА је у последњих 4-5 година уложила преко 200 000 долара у српске болнице. Преговори око ове донације су трајали око 10 месеци.

„Постоје потребе као што је реновирање Интерног одељења болнице које су ван наших могућности па кад смо почели да разговарамо о томе како можемо да помогнемо дошли смо до ултразвучног апарата. Нама је страшно важно да оно што урадимо користи пацијентима и лекарима и побољша ниво медицинске услуге у Србији”, објаснио нам је Зоран Младеновић, члан САМА који је директору панчевачке болнице и предао ову донацију.Прилог можете погледати ОВДЕ

Извор: 013 инфо, 27.07.2017.

РТВ ПАНЧЕВО, 29.07.2017. год.