1 2 3 4 5

ВестиУринарне инфекције чешће у летњем периоду

„Једна је од најчешћих бактеријских инфекција. Жене чешће оболевају. Уринарне инфекције могу захватити све делове уринарног тракта. Мокраћне канале, простату, бешику и бубреге. И чешће су лети. Који су симптоми и како се излечити“, објаснила је специјалиста и начелник урологије и ПР Опште болнице Панчево, др Слађана Ковачевић.

„Уринарне инфекције су увек атуелна тема, а сада лети нешто више зато што се знојимо, имамо купаћи костим који је најчешће од синтетичких материјала, што погодује развоју бактерија и гљивица, стога имамо више потенцијала да развијемо уринарну инфекцију. Савет у кратким цртама, јесте повећани унос течности. Мењање чешће доњег дела купаћег. Пазити где седите са мокрим костимом, бежати од хладних подлога. Такође саветујем нешто од биљних суплемената. Они вам могу увек помоћи“, каже др Слађана Ковачевић, начелник одељења урологије и ПР Опште болнице Панчево.

„Симтпом може бити неко чешће мокрење, бол, пецкање при мокрењу, па чак и мокрење крви што обично натера оболеле код нас. То делује драматично, али ако се ради о упали и када имамо бол и сличне симптоме знамо да је то упалног карактера и не треба нас забрињавати“, додаје др Слађана Ковачевић специјалиста урологије, начелник уролошког одељења и ПР Опште болнице Панчево.

„Прва помоћ је свакако већи унос течности и нешто од биљних препарата. Ако не помаже ради се анализа урина и антибиотик ако је баш неопходан“, наглашава др Слађана Ковачевић специјалиста урологије, начелник уролошког одељења и ПР Опште болнице Панчево.

Прилог можете погледати ОВДЕ

Извор видео прилога: РТВ Панчево
датум: 3.8.2023.