1 2 3 4 5

Вести30 тона воћа за медицинаре у свим ковид болницама у Србији

Неле Карајлић, наша музичка легенда и запослени компаније „Mozzart" здравственим радницима у панчевачкој болници уручили су витаминске пакете

„Здравствени радници чине мање од једног промила светске популације, а скоро читав терет борбе против овог опасног вируса пао је на њихова леђа. Дуго свет, па и Србија, није био у ситуацији да толико много људи дугује захвалност тако малом броју људи. Најмање што можемо да урадимо у овим тренуцима јесте да будемо одговорни, да слушамо препоруке лекара и да помогнемо онолико колико можемо. Мислим да је гест компаније „Mozzart" прави пример за то и увек ћу се радо одазивати оваквим и сличним друштвено одговорним акцијама, јер сам у таквом духу одрастао и васпитаван. Сад треба да покажемо емпатију.“

Oвим речима Нелета Карајлића, којима се обратио панчевачким медицинарима приликом уручења донације, најбоље може и да се сажме суштина „Mozzart-ove" акције донације витаминских пакета за све здравствене раднике запослене у ковид болницама. Наша музичка легенда заједно са запосленима компаније „Mozzart" посетио је ковид болницу у Панчеву и уручио им скоро тону и по свежег воћа и витаминских сокова. Својом харизмом и духом допринео је да медицинари бар мало скрену мисли са немилих сцена с којима се свакодневно суочавају.


„Здравствени радници, поготово у црвеној зони наше ковид болнице раде веома напорно, одговорно и савесно, тако да ова донација витаминских пакета значи у сваком смислу. Ово нам је и својеврсна потврда да заједница мисли на нас, да имамо подршку, а свако воће на овим температура нам је значајно освежење и подиже имунитет. Хвала компанији „Mozzart" на донацији од свих запослених у панчевачкој ковид болници“, поручила је на уручењу донације др Слађана Ковачевић, специјалиста урологије и ПР Опште болнице Панчево.

„Mozzart-ov" друштвено одговорни караван обишао је све здравствене институције које су претворене у ковид болнице и медицинарима који даноноћно воде борбу са опаким вирусом, спасавају људске животе, беспоштедно се дајући испоручено је укупно око 30 тона свежег воћа, цеђених сокова и квалитетних оброка.

У неколико дана „Mozzart-ovi" камиони доставили су витаминске пакете у све ковид болнице, ноћне ковид амбуланте, институте Батут и Торлак, у све војне и привремене ковид болнице у држави. Акција, у којој је учествовало више од 200 запослених компаније „Mozzart", реализована је са Министарством здравља, а подржали су је бројни спортисти и јавне личности.

Уторак 28. Јул 2020 / Извор: mozzartsport.com