1 2 3 4 5

ВестиБоља здравствена услуга у реновираним просторијама Службе за физикалну медицину

Одељење физикалне медицине и рехабилитације у Општој болници недавно је потпуно реновирано после више деценија. Велики број пацијента свакодневно пролази кроз ово одељење јер се скоро сваки пацијент после операције или повреде шаље на рехабилитацију, сада имају много боље услове за лечење.

Свакога дана кроз Одељење за физикалну медицину и рехабилитацију прође преко стотину пацијента. Од беба, особа које су задобиле повреде у саобраћајним незгодама или спортским повредама до старијих особа, свима се пружа медицинска помоћ и одговарајућa терапија управо у овом делу Опште болнице. Терапеути са овог одељења свакодневно обилазе и лежеће пацијенте у болници и обављају вежбе како би се што лакше и брже опоравили.

„Медицинско особље на физикалном одељењу има бројна задужења. Смењују се на месец дана и пацијентима пружају различите терапије, од парафина до електростимулација и вежби", објаснила је начелница Службе за физикалну медицину и рехабилитацију др Мирјана Брајер.

Прилог можете погледати ОВДЕ

После реконструкције целог Интернистичког блока у коме се налази и Физикално одељење особље и пацијенти имају боље услове за рад у делу за рехабилитацију.

Извор: РТВ Панчево, 31. јануар 2020. године