1 2 3 4 5

ВестиПосађена по једна јелка за сваку прворођену бебу у 2020. години.

У оквиру кампање „За нови живот“, коју организује Покрајински заштитник грађана Омбудсман, у више болница у Војводини биће засађено по једно дрво у име сваког првог детета рођеног у овој години. Тим поводом у панчевачкој болници испред породилишта посађена је једна јелка.

Покрајински заштитник грађана − Омбудсман у сарадњи са Општим болницама и локалним самоуправама организовао акцију под називом „За нови живот“ која наглашава да је данас посебно важно радити на афирмацији права и очувању детета, а садња дрвета симболише пуштање и учвршћивање корена .

Локални Омбудсман Панчева Јелена Стојковић Соколовић рекла је да је замољена од стране Покрајинског Омбудсмана, односно, заштитника грађана Покрајине да присуствује, учествује и да допронос овој изузетно лепој иницијативи. Додала је да је акција значајна јер пре свега симболизује нови живот. На овај начин унапређујемо животну средину за следећа покољења.

“Част ми је и задовољство да будемо домаћини овако једне сјајне акције која сама по себи носи нови живот за прво рођену бебу у 2020. години у Панчеву. Да буде што више беба у овој години. Да унапредимо још и боље услове за наше породиље, да буде што више беба, то је наша жеља којој сваког дана тежимо у нашем раду”, рекао је Помоћник директора за немедицинске послове Зоран Милошевић.

Осим у Панчеву, акције садње дрвећа биће организоване од 3. до 6. јанура и у другим градовима: у Новом Саду, Врбасу, Сомбору, Суботици, Зрењанину, Вршцу и Сремској Митровици.

Прилог можете погледати ОВДЕ

Извор: РТВ Панчево 3. јануар 2020