1 2 3 4 5

ВестиНеконтролисано мокрење код жена није нерешив проблем

У организацији Месне заједнице Центар и Опште болнице у Панчеву организовано је предавање о проблему неконтролисаног мокрења код жена. У препуној сали жене су биле у прилици да постављају питања докторима и добију савете.

Проблем немогућности задржавања мокраће, односно губитак контроле над мокраћном бешиком распрострањен је и непријатан проблем са којим се жене често суочавају. Иако чешће погађа старију популацију, неретко се јавља и код млађих особа.

„Неконтролисано мокрење није нерешив проблем. Промена начина живота или третман лековима могу олакшати непријатне симптоме или довести до потпуног излечења. У случају да је проблем сложенији, може се успешно решити и хирушким путем", објаснила је др Слађана Ковачевић, спец. урологије.

Такође, предавање на ову тему одржали су и др Слободан Овука, директор ОБ Панчево, као и др Предраг Вујић, начелник уролошког одељења. Захваљујући превентивним прегледима и предавањима о различитим здравственим проблемима грађани су информисанији и понашају се одговорније према свом здрављу. Месна заједница Центар наставиће заједно са лекарима Опште болнице да организује слична предавања.

Прилог можете погледати ОВДЕ

Извор: РТВ Панчево, 19.02.2020. год.