1 2 3 4 5

ВестиНова гинеколошка амбуланта у Управној згради ОБ Панчево

Желећи да труднице и гинеколошке пацијенткиње једним одласком код гинеколога обаве све прегледе на једном месту, у оквиру Опште болнице Панчево реновиран је део старе зграде и преуређен у гинеколошко-акушерску амбуланту.

Део жуте старе штабске зграде Опште болнице преуређен је у нову гинеколошку амбуланту.Овим реновирањем труднице и гинеколошки пацијенти у једној амбуланти на једном месту урадиће неопходан гинеколошки преглед, брисеве и ултразвучни преглед.

Концепција рада гинеколошко - акушерске амбуланте се заснива на лакшем заказивању и обављању гинеколошких прегледа на једном месту, што је велика олакшица за пацијенткиње.

У будућности се планира да се у сусрет изађе породиљама и да се и контролни прегледи обављају на једном месту у новој амбуланти. За гинеколошке пацијенткиње разматра се да се и колноскопски прегледи ураде у амбуланти. Циљ отварања нове амбуланте у оквиру болнице је унапређење здравствених услуга и побољшање у праћењу квалитета здравственог стања пацијенткиња из Јужног Баната које гравитирају према панчевачкој болници.

Прилог можете погледати ОВДЕ

Извор: РТВ Панчево, 24.12.2019.