1 2 3 4 5

ВестиОртопеди панчевачке и вршачке болнице обавили заједничку операцију

Захваљујући доброј сарадњи ортопеда из панчеваке и вршачке болнице, обављена је заједничка операција у Општој болници Панчево. Циљ је био да колегама из вршачке болнице наши ортопеди пренесу своја знања и обуче их да раде операције повреда и траума на најсавременији начин који се ради у Панчевачкој болници.

На одељењу Ортопедије у Општој болници Панчево повреде и преломи оперишу се на најсавременији начин као и у другим Европским центрима. Захваљујући новим техникама, пацијенти се брже и лакше рехабилитују. Своје искуство ортопеди преносе и својим колегама и вршачке болнице.

"У Јужнобанатском округу постоје две болнице – у Панчеву и Вршцу, и потпуно је природно да тесно сарађују. Сарадња је била одлична и у заједничком збрињавању ковид пацијента, а сада смо ту сарадњу продужили и на ортопедску хирургију", каже директор болнице у Вршцу др Иван Ивановић.

Овај начин сарадње вома је важан за пацијенте Вршачке регије Ортопеди из панчевачке болнице одлазили су у Вршац и заједно оперисали са својим колегама како би пацијентима из Јужног Баната било приступачно што боље лечење.

Ускоро панчевачки хирурзи одлазе у Вршац како би тамо заједно оперисали неколико пацијента. Овакав начин операција прелома спада у најмање инвазивене методе, пацијент има мали рез док су раније уграђиване плоче па је рез био дуг и по 20 сантиметара, а новом техником ожиљак је свега неколко сантиметара.Предност омогућава пацијенту да одмах може да користи екстремитет.

Прилог можете погледати ОВДЕ

Извор: РТВ Панчево 9. октобар 2020 године