1 2 3 4 5

ВестиСвака кап крви значи, апелују из Црвеног крста Панчево

Панчевци су се до сада одлично показали на тесту хуманости. Како сазнајемо у Црвеном крсту Панчево, досадашњи озив грађана да буду хумани и дају крв сваке среде је задовољавајући

„Можемо рећи да смо заиста задовољни протеклим периодом,
односно бројем јединица крви које су прикупљене током последњих десетак, петнаестак дана. То је заиста захваљујући управо свим нашим суграђанима и суграђанкама, дивним људима који дођу на наше акције средом, пруже руку за живот и помогну неком у лечењу, помогну да се бебе роде, помогну да њихова крв буде некоме лек", рекла је Милица Тодоровић, секретарка Црвеног крста Панчево.

То што је тако тренутно, не значи да можемо да будемо потпуно опуштени и не значи да треба да препустимо све срећи. Срећа је, у ствари, у нама, срећа је у радости давања. Молимо наше грађане и грађанке да наставе да се одазивају на наше позиве. Ако наставимо на исти овакав начин да прикупљамо јединице крви можемо рећи да ћемо бити мало мирнији и мало безбедније и то је оно ка чему тежимо. Тежимо ка томе да јединица крви чека онога коме је она потребна.

Сваке среде од девет до дванаест, и сваке последње среде у месецу од 13 до 17 часова у просторијама Црвеног крста Панчево у улици Жарка Зрењанина број 15 можете дати крв.

Прилог можете погледати ОВДЕ

Извро: РТВ Панчево
датум: 15.3.2024.