1 2 3 4 5

ВестиНа Одсеку хемодијализе, Интерног одељења Опште болнице Панчево, свакога дана лечи се око 150 пацијената

Синдром хроничне бубрежне слабости карактерише задржавање бројних уремијских токсина, који се нормално елиминишу путем бубрега. У почетним стадијумима болесници практично могу да буду без икаквих симптома тако да се болест често откива случајно, путем лабораторијских претрага.

„Нажалост болест брзо напредује и за кратко време бубрези отказују зато је погрешно одлагати хемодијализу. Убедити младог човека који још има снаге је тешко, али како време одмиче пацијент сам осећа замор, не може да спава, бори се за дах и онда схватају да морају себи да помогну. То нам помаже да га на тај начин убедимо, каже шеф Одсека хемодијализе Опште болнице Панчево, доктор Горан Војиновић.

Пацијенти на Одсеку хемодијализе долазе и проводе по неколко сати. Најчешћи пацијенти су дијабетичари, пацијенти који свој висок притисак нису лечили. На Интерном одељењу Опште болнице Панчево на Одсеку хемодијализе, сваког дана прође око 150 пацијената који после реконструкције овог одељења имају најсавременије услове за лечење, на новим, најсавременијим апаратима.Више о нашем одсеку Хемодијализе и комплетан интервју шефа одсека, интернисту специјалисту нефрологије др Горана Војиновића погледајте у нашој видео галерији ОВДЕ
Извор: РТВ Панчево
датум: 25.10.2023.