1 2 3 4 5

ВестиПоводом Међународног дана сестринства организован Базар здравља

Поводом Међународног дана сестринства у Народној башти организован је Базар здравља. Медицинске сестре и лекари организовали су акцију превентивних прегледа и омогућили суграђанима да провере своје здравствено стање, шетајући кроз Народну башту.
Сви заинтересовани грађани су имали прилику да измере крвни притисак, шећер у крви, висину, тежину, одреде индекс телесне масе, утврде факторе ризика и добију здравствене савете.

Медицинске сестре Дома здравља, Опште болнице Панчево и Завода за jавно здравље Панчево на платоу у Народној башти организовале су Базар здравља, поводом обележавања Међународног дана медицнских сестара.
Прославу свога дана оне су обележиле радно. Придружили су им се и лекари како би суграђанима омогућили да провере своје здравствено стање

„12. маја обележавамо Међународни дан сестринства у част Флоренс Најтингејл која је зачетница модерног сестринства. Испред Дома здравља биће постављен штанд Поливелентне Патронаже, Опште медицине, Стоматолошке службе као и Служба за здрасвтевну заштиту школске и предшколске деце. Дом здравља провераваће ниво шећера у крви, телесну тежину, делиће се бесплатни савети као и пропратни материјали", рекла је Марија Крачун, главна сестра Дома здравља.

Медицнске сестре из Опште болнице Панчево дале су свој допринос акцији у жељи да грађани унапреде своје здравље

„Поента је да се окупимо како бисмо промовисали нашу професију. Медицинске сестре и медицински техничари су струка која је генерално најбројнија. Једна смо од најважнијих карика целокупног здарвственог система, имамо велику улогу у очувању и унапређењу здравља. Самим тим данас, промоцијом наше струке ми промовишемо и здравље. Ми се константно трудимо да се усавршавамо и померамо границе наше професије, али оно што би истакла је наша хуманист и љубав према позиву", рекла је струковна медицниска сестра Маја Шобот, главна сестра Опште болнице Панчево.

На штанду Завода за јавно здравље где се говорило о здравим стиловима живота било је велико интересовање, истакла је Марина Крчадинац струковно медицнска сестра.

„Ми већ традиционално обележавамо Међународни дан сестринства и заједно са колегама из болнице, Дома здравља и ученицима Медицинске школе организујемо прегледе", каже Марина Крчадинац струковна медицинска сестра Завода за јавно здравље Панчево.

Прилог можете погледати ОВДЕ