1 2 3 4 5

ВестиНа Oдељењу урологије Опште болнице Панчево обавља се нова иновативна метода

Инконтиненција, односно невољно отицање урина из бешике, јавља се у свим старосним добима и код оба пола, али знатно чешће код жена. Велики број жена који се суочава са овим проблемом крије и стиди се. У Општој болници раде се операције које отклањају ове проблеме али су познати по томе што желе да уведу и нове иновативне методе. Недавно је на Одељењу Урологије урађена операција иновативном методом.

„Обављамо иновативну методу у урологији зове се балтинг уретре које помаже у невољном умокравању. Планирамо да радимо ову методу, тренутно код нас је гост из Шибеника доктор Мојсовић, да нам покаже, да нас обучи и да и ми код нас можемо то да примењујемо", рекла је др Слађана Ковачевић начелница Урологије и ПР Опште болнице Панчево.

Педност овакве хирушке интервенције јер се користи нови материјали захваљући којој се женама побољшава квалитет живота и решава се непријатних симптома који је спутавају да нормално живи.

„Највећа предност ове методе што је лако изводљива и добра је за пацијентицу јер она дословно одмах након операције може ићи кући. Нема нус појава и нема компликација, ради се о новим материјалима који се користе у естетској хирургији, а овде ћемо их користити у подручују урологије. У подручју стресне инконтиненције, помаже женама да савладају тај проблем и да наставе даље нормално да живе. Операција која је незахтевна за пацијента, а доноси значајно побољшање квалитетета живота пацијента", рекао је доктор Анђело Мојсовић.

Убудуће ће се ова нова метода примењивати и у панчевачкој болници што ће омогућити женама да се лакше одлуче на операцију и наставе нормално да живе

Прилог можете погледати ОВДЕ

Извро: РТВ Панчево датум: 24. март 2024.